Monday 20 January 2014

Zoete aardappel met kokosvlokken & kaneel

Dit is mijn lievelings bereidingswijze voor zoete aardappel. Heel snel en smaakvol!


Ingrediënten:

Zoete aardappelen in blokken gesneden
Olijfolie (optioneel)
Kokosvlokken
Kaneelpoeder


Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokken. Leg de blokken zoete aardappel op een bakvorm en doe er een beetje olie over. Verdeel de olie over alle zoete aardappel met de handen, zodat alle stukken goed ingesmeerd worden. Wil je geen olie gebruiken, dan dek de bakvorm met een silicoon deksel (ik vind het toch beter dan het eenmalig gebruik van aluminiumfolie) en bak op 190°C gedurende 10-15 minuten, afhankelijk van jouw oven en van de maat van de zoete aardappelblokken. Het gebruik van een deksel is om te vermijden dat de zoete aardappel uitgedroogd wordt. Zo wordt ze sappiger en veel zoeter dan als ze gekookt wordt in water - door het stomen verliest ze ook veel van de zoete smaak.

Haal de bakvorm uit de oven wanneer de zoete aardappel gaar is, en strooi er kaneelpoeder en kokosvlokken over.

Hierbij een zeer leuk artikel over hoe gezond zoete aardappel is:

Sweet Potatoes: A Tasty treat for your health - Dr Mercola


No comments:

Post a Comment