Wednesday, 15 January 2014

Pompoen-citroen mousse


Ingrediënten

  • 1 kleine zoete pompoen ( Hokaido ) of zoete aardappel
  • zoetmiddel (ik gebruik sucanat /mascobado suiker)
  • kokosmelk
  • schil van geraspte citroen (bio) - genoeg om een citroen smaak te geven
  • geraspte kokos (voor garnering - optioneel)

met kumquat-kaneel compote als topping!

De pompoen in stukken snijden en de pitten verwijderen. De stukken koken in (zo weinig mogelijk) water, op een laag vuur (met een deksel) tot ze gaar zijn. De pompoenstukjes uit het water halen en fijn mixen met kokosmelk (net genoeg om er een dikke puree van te kunnen maken en liefst het dikste deel van de kokosmelk als je dat kan kiezen), geraspte citroenschil en de mascobado of andere zoetmiddel. Het mengsel nog even opkoken en in glaasjes gieten.



Het belangrijkste in dit recept is om de pompoenstukken niet in te veel water te koken, zodat ze bijna droogkoken op een laag vuur (anders verliezen ze hun zoete smaak en worden ze waterachtig).

In plaats van te koken in water, kan je ook de pompoenstukjes in de oven laten bakken met een deksel op de bakvorm, zodat de pompoen niet uitgedroogt maar wel zacht en zoet wordt.

Het dient ook als taartvulling en in dat geval mag je dit mengsel rechtstreeks op de al gebakken en afgekoelde taartbodem gieten.

Laat het enkele uren afkoelen in de koelkast (liefst een dag voordien).

Net voor het serveren afwerken met wat citroenzest of kokosschilfers.




No comments:

Post a comment