Thursday 16 January 2014

Saffraan-kardemompudding met frambozen-lavendelcoulis


Ingrediënten

  • 500 ml haver- of rijstmelk en 200 ml kokosmelk
  • 150 ml agavesiroop (hoeveelheid naar smaak)
  •  1 pakje (4 g.) agar agar in poeder vorm (hoeveelheid afhankelijk per merk)
  • 1/2 t.l. kardemom
  • 1 t.l. saffraan draadjes, minimum 5 minuten in 2 e.l. rijstmelk geweekt
  • 1 t.l. kaneelpoeder
  • 2 el arrowroot (of maiszetmeel), opgelost in 3 e.l. melk
  • 1/2 t.l. vanille (poeder)
  • 20 ml citroensap
Kook de agar agar met de agave, kardemom, kaneel en de melk gedurende een paar minuten. Voeg de saffraandraadjes en het maïzena- (of arrowroot-)mengsel toe, en roer nog een paar minuutjes. Haal de pan van het vuur, voeg het citroensap toe en klop het mengsel goed. Wacht een paar minuutjes en doe het geheel in glaasjes. Laat het minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Voor de coulis
  • 100g frambozen uit de diepvries
  • 80 ml appelsap
  • 60g sucanat/mascobado suiker (of naar smaak)
  • 1/2 t.l. lavendelbloesems
  • 1 e.l. balsamicoazijn
Breng alle ingrediënten samen in een sauspan aan de kook en zet dan het vuur op een lage stand. Laat het even sudderen gedurende 5-7 minuten, tot het een coulis wordt. Het mag eventueel ingedikt worden met 1 t.l. arrowroot of meer indien je het dikker wil maken.



No comments:

Post a Comment