Thursday 9 January 2014

Arame-Witte kool rol



Ingrediënten
10g droog arame, in water geweekt (15 minuten)
100g fijngesneden witte kool
1 tl karwijzaadjes
1 tl vers geraspte gember
2 sl balsamicoazijn
2 sl shoyu (sojasaus)
2 sl havervlokken (fijn)
zout naar smaak
Bladerdeeg (liefst in vierkante stukken)



optioneel: 1 sl granaatappelstroop (verkrijgbaar in de Turkse winkels), voor het garneren


De fijngesneden witte kool met de karwijzaadjes in een bakpan met een beetje olie goed bakken, af en toe roerend, tot dat het een beetje goudbruin wordt. Doe er een heel klein beetje water bij indien nodig en zet onmiddelijk een deksel daarop. Haal van het vuur.

De arame uit het water halen, goed laten uitlekken en dan bij de witte kool toevoegen. Voeg ook de havervlokken, shoyu, gember, zout en balsamico toe. Goed mengen.

Gebruik dit mengsel als vulling voor het bladerdeeg (of filodeeg). Bak de rolletjes in een voorverwarmde (op 200 graden) oven, gedurende 20 minuten of tot ze lichtjes bruin wordt.

Garneer met granaatappelstroop


No comments:

Post a Comment