Monday 20 January 2014

Couscouskroketjes geparfumeerd met rozemarijn



Ingrediënten

300 g couscous
300 g gekookte aardappelen
1½ tl gemalen koriander
2 e.l. fijn gesneden peterselie
2 e.l. verse rozemarijn, fijn gesneden
olijfolie
1 e.l. zout (of naar smaak)
cayenne peper
2 e.l. vers citroensap

2 el gebroken hazelnoten (optioneel)
1 ½ el gistvlokken (optioneel)
1 t.l. zest van een bio citroen


Couscous laten weken in water – voldoende zodat alle couscous onder water zit (hoeveel water hangt af van de soort couscous). Je kan dit proces versnellen door kokend water te gebruiken. Als de couscous zacht genoeg is, meng dat met de gekookte en geprakte aardappelen en met de andere ingrediënten. Kneedt het deeg in de gewenste vorm en bak in hete olie tot de kroketjes goudbruin zijn. Het hoeft geen friteuze te zijn, het mag op een bakpan, met een dun laag olie.

Je kan ook andere verse kruiden gebruiken hier i.p.v. rozemarijn. Koriander of munt bvb. kunnen heel lekker zijn. Je kan ook grof gemalen noten toevoegen.



No comments:

Post a Comment