Tuesday 14 January 2014

Yakisoba noedels


Ingrediënten

200g gekookte soba noedels (boekweit noodles: glutenvrij)

Voor de saus:

100 ml sojasaus (of Coconut Aminos)
sap van een biocitroen
geraspte schil van een biocitroen
2 el (ahorn)siroop, of geweekte en gepureerde gedroogde rozijnen als zoetmiddel
1 tl verse geraspte gember
4 el tahin opgelost in 70 ml water
optioneel: 1 tl gemalen korianderzaadjes en nootmuskaat.


1/4 kleine witte kool - fijn gesneden
2 kleine rode paprika’s, julienne gesneden
3 wortels – geraspt
1/4 kleine knolselder - ook geraspt


Roer of blend alle ingrediënten voor de saus.


Wok de groenten tot ze al dente zijn. Voeg de noedels toe en laat het geheel nog een paar minuten bakken. Voeg de saus toe, en laat het geheel nog 2 minuutjes koken. Haal de pan van het vuur en garneer het gerecht met korianderblaadjes of (Thaise) basilicum.





No comments:

Post a Comment