Tuesday 14 January 2014

Linzenrol met zongedroogde tomaten & verse koriander


Ingrediënten:

  • 1 pak bladerdeeg in vierkant formaat
  • 150 g rode linzen
  • 1 blad laurier
  • 1 kaffir limoenblad
  • 2 curryblaadjes
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl citroenzest (vers geraspt)
  • 1 tl verse gember
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl gedroogde salie
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl chilipeperolie
  • 1 tl zout
  • 1 sl citroensap
  • verse korianderblaadjes of Thaise basilicum
  • 6-8 zongedroogde tomaten, in kleine stukjes gesneden
  • optioneel: stukjes gemarineerde olijven, seitan, of sojagehakt

Kook de linzen met de kruiden en specerijen, met water genoeg om het goed gaar te laten worden, zodat ze beginnen op te lossen in een puree. Als het mengsel nog steeds vloeibaar is, mag je een beetje semolina of havervlokken toevoegen tot je een stevige textuur krijgt.

Daarna kan je de verse korianderblaadjes, grof gesneden, toevoegen, samen met de stukjes zongedroogde tomaten en eventueel de gemarineerde olijven.

Andere opties van toevoegingen voor de vulling zijn stuks seitan, of gemarineerde sojagehakt. Als je geen liefhebber bent van verse koriander mag je ook andere verse kruiden gebruiken in plaats, zoals Thaise basilicum of verse rozemarijn, of salie.

Meng al de ingrediënten van de vulling en laat eventjes afkoelen, voordat je het mengsel in de bladerdeeg oprolt.

 Doe een beetje van het mengsel op een vierde van de bladerdeeg, in de lengte. Zorg dat evenveel vulling zit in de oppervlakte voordat je de deeg oprolt en dicht maakt.

Bak de rolletjes op een voorverwarmde oven op 200°C gedurend 15 minuten of totdat het goudbruin wordt.

Serveer met cranberrysaus, hoi-sin of granaatappel-dressing.





1 comment:

  1. Dat ziet er zo lekker uit! Ik ontdekte het receptje via Donderdag Veggiedag, ga het zeker eens proberen!

    ReplyDelete