Tuesday 14 January 2014

Raita van broccoli


Dit is onze versie van de klassieke Indische raitasalade. In dit recept gebruiken we broccoli, maar je kan ook gerust aubergines, aardappel, komkommer, pompoen, bloemkool of andere groenten gebruiken.

Ingrediënten:

  • 400 g gestoomde broccoli, in roosjes gesneden
  • 200 g sojayoghurt (ofwel 100 ml sojaroom en een beetje citroensap)
  • 50 g gedroogde kokos
  • 1 el geraspte gember
  • 1/2 groene chilipeper, heel fijn gesneden
  • verse koriander of peterselie en zout naar smaak
  • 1 tl mosterdzaad (optioneel)
  • gistvlokken (optioneel)
  • 1 e.l. olie

Kook de broccoli in een bodempje water, in een lage pan met deksel gedurend 5-7 minuten (het moet nog al dente blijven en mag niet bijna smelten). Door de broccoli op deze manier te stomen in plaats van te koken, behoudt ze veel beter haar smaak. Meng de sojayoghurt met het zout en de kokos. Verhit de olie in een kleine pan en strooi er de mosterdzaadjes in. Doe meteen een deksel op de pan, zodat de zaadjes niet over je hele fornuis springen. Wanneer ze niet meer springen, voeg je de gember en de peper toe. Roer gedurende een paar seconden. Giet dit kruidenmengsel bij de yoghurt en schep de broccoli erdoorheen. Voldoende roeren om de groenten gelijkmatig te bedekken met de rest.


Koel serveren.

Garneer met een takje peterselie of verse koriander.











No comments:

Post a Comment