Thursday, 16 January 2014

Pompoen-appelsien speculoos taart


Ik heb dit recept aangepast uit mijn vorige versie van pompoen-citroen mousse. Bij deze heb ik dan appelsiencompote gedaan i.p.v. citroenzest en in laagjes gewerkt met speculooskoekjes. Mmmm...

Ingrediënten:

 • 1 kleine Hokaido pompoen (of zoete aardappel)
 • Kokosmelk
 • 6 e.l. appelsiencompote of zest van 3 (bio!)appelsienen
 • Agavesiroop of mascobado suiker
 • Speculooskoekjes

De pompoen in stukken snijden en de pitten verwijderen. De pompoenstukken koken in (zo weinig mogelijk) water, op een laag vuur (met een deksel) tot ze gaar zijn. De pompoenstukjes uit het water halen en fijn mixen met kokosmelk (net genoeg om er een dikke puree van te kunnen maken en liefst het dikste deel van de kokosmelk als je dat kan kiezen), appelsiencompote en de mascobado, agave of andere zoetmiddel toevoegen naar smaak. Het mengsel nog even opkoken.

Het belangrijkste in dit recept is om de pompoenstukken met slechts een bodempje water te koken,  zodat ze bijna droogkoken op een laag vuur (anders worden ze te waterig, minder zoet en dat wordt geen dikke en zoete puree). Ofwel kan je ook de pompoenstukjes in de oven laten bakken met een deksel op de bakvorm, zodat de pompoen niet uitdroogt maar wel zacht en zoet wordt.

Doe een dunne laag pompoenpuree op een glazen schaal. Dek met speculoos koekjes. Nog een laag puree, nog een laag koekjes tot dat de laatste laag puree is. Ik heb toch als allerlaatste een laag opgeklopte kokosroom erop gedaan.


Je mag gerust hetzelfde recept maken met zoete aardappel. Het is ook zeer lekker!

1 comment:

 1. Hi! I would like to invite you to check out our site www.volrecepten.be . Adding your blog to
  our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to
  your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

  If you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://www.volrecepten.be/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.

  I hope to see you there soon!

  ReplyDelete