Thursday 9 January 2014

Tofu “fishy” sticks




Ingrediënten:
  • 200g gerookte tofu, in reepjes van 0,7cm dikte
  • 3 sl balsamico bianco azijn (of kruiden azijn)
  • 1 tl grof zeezout
  • 2 tl zeewiervlokken (het kan eventueel een mengsel zijn van nori, dulse en zeelatuw)
  • 1 tl dragon (gedroogd)
  • arrowroot of maïzena
  • extra zeewier
  • olie om te bakken
  • paneermeel (of panko – japanse broodkruimels)
beslag:
  • 3 sl kikkererwtenbloem
  • 2 sl rijstbloem
  • ½ tl zeezout
  • water (als je een dik beslag wil, met een dikke korst, gebruik dan weinig water. Hoe dunner het beslag, hoe dunner de korst)



De tofureepjes laten marineren in de balsamico met het zout, de dragon en de zeewiervlokken voor minstens 30 minuten (je kan het ook een dag daarvoor alvast laten marineren).

De reepjes in een mengsel van 2 sl arrowroot (of maizena) met 1 tl zeewiervlokken dippen, tot dat ze helemaal bedekt zijn. Dip daarna de reepjes eventjes in het beslag en doe ze direct daarna in het paneermeel (of Panko). Bak de tofu-sticks aan allebei kanten, in een voorverwarmde bakpan aan een medium hoog vuur, tot dat ze goudbruin worden. Wanneer het klaar is, haal je ze uit de pan, en doe je ze in keukenpapier. Serveer warm, met frietjes, met jouw lievelingssalade, of gewoon puur als voorgerecht, met mosterd-dillesaus.



No comments:

Post a Comment