Friday, 10 January 2014

Noedles met pinda-tomatensaus, tofu en verse koriander


Ingrediënten:

  • 1 pak gekookte noodles
  • 2 e.l. tomatenpuree
  • 300 ml tomatenpassata
  • 2 laurierblaadjes
  • pindakaas
  • paprikapoeder
  • 1 t.l. karwijzaadjes
  • peperbollen
  • zout
  • korianderpoeder
  • 2 wortels, heel fijn geraspt
  • 1 rode paprika
  • Cayennepeper
  • tofu (ingevroren en ontdooid)
  • verse koriander
  • olijfolie
Giet de tomatenpassata in een sauspan samen met de laurierblaadjes, het korianderpoeder en paprikapoeder, en laat op een laag vuur sudderen gedurende 5-7 minuten, met een deksel. Voeg de pindakaas en de tomatenpuree toe, roer heel goed en breng op smaak met (cayenne)peper en zout. Zet de tofu een avond tevoren in de diepvries. Laat deze de volgende dag ontdooien en maak er kleine reepjes van. Bak ze met olie in een pan tot ze mooi krokant worden. Strooi er zout en eventueel (gerookte) paprikapoeder op de tofu reepjes wanneer ze van het vuur gehaald worden.
Rasp de wortels in een zeer fijne rasper en doe ze in een pan of wok met olijfolie en met de karwijzaden, roerbak tot ze bruin en krokant worden. Snij de paprika in lange reepjes en bak ze ook in een wok.

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking, en serveer met de pinda-tomatensaus, de groenten, tofu en garneer met grof gehakte, verse koriander.

P.S.:
De tofu krijgt een heel leuke, stevigere textuur als hij eerst ingevroren wordt en daarna ontdooid voor gebruik. Het is dan minder waterachtig en wordt gemakkelijker gebakken of gefrituurd. Je mag natuurlijk ook met kant-en-klare tofureepjes werken i.p.v. een blok tofu. In dat geval moet je gewoon de reepjes toevoegen aan jouw gerecht - eventjes lichtjes bakken om ze warm te maken.


No comments:

Post a comment