Thursday 16 January 2014

Couscous salade met peppermunt en dadels



Ingrediënten:

  • 100g couscous
  • ¼ rode paprika, in kleine blokjes
  • 2 heel rijpe tomaten in blokjes
  • 8 dadels, in kleine stukjes
  • 1 stevige lichtzurige appel, in blokjes
  • 2 e.l. tomatenpuree
  • ½ e.l. paprika poeder
  • ½ t.l. komijn
  • 1 t.l. Zatar
  • 1 t.l. gedroogde munt
  • 2 e.l. citroensap
  • 1 e.l. zeezout
  • 1/2 e.l. sambal (of cayenne peper naar smaak)
  • Olijfolie

Week de couscous in water, af en toe roeren en een beetje olijfolie toevoegen en extra water indien nodig. Als de couscous al zacht genoeg is, meng het met het paprikapoeder, de komijn, gedroogde munt, sambal of cayennepeper en de tomatenpuree. Doe extra olijfolie, zatar, citroensap, dadels, tomaten, rode paprikablokjes en appels daarbij. Goed roeren. Serveer koud.

Voor glutenvrij: gebruik couscous van mais of van manioc in plaats van gewone tarwe couscous.




No comments:

Post a Comment