Tuesday 14 January 2014

Pudding van haver, met saffraan en citroenmelisse





  • 1 l amandel- of rijstmelk
  • 150 g havervlokken
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 tl geraspte citroenzest
  • 1/4 t.l. vanillepoeder
  • ½ tl saffraandraadjes, geweekt in 1 e.l. lauw water
  • ¼ tl gemalen kardemom
  • ¼ tl kurkuma
  • 100 ml agavesiroop of ander zoetmiddel – de hoeveelheid kan je ook bepalen volgens jouw eigen smaak
  • Verse blaadjes citroenmelisse
Optioneel: je mag de havervlokken een avond daarvoor in een beetje water laten weken. Dat zorgt voor een smeuïge textuur en vermindert de kooktijd.

Breng de melk met de havervlokken en de rest van de ingrediënten aan de kook, zet het vuur wat lager en laat maar sudderen voor 5 – 10 minuten, af en toe een beetje roeren. Zet het vuur af. Serveer in dessertglaasjes, garneer met citroenmelisse.

Wil je een romig effect, mag je gerust een deel van de amandelmelk vervangen door kokosmelk.





No comments:

Post a Comment