Friday 10 January 2014

Aardappelsalade met gebakken tofu en zatar




Ingrediënten:

  • 2 middelgrote aardappelen, in blokjes gesneden
  • 80 tofu (ingevroren en ontdooid), in dunne reepjes
  • 2 e.l. rode paprika in blokjes gesneden
  • 1 e.l. groene paprika, in klein blokjes gesneden
  • 1 e.l. zatar
  • ¼ t.l. nootmuskaat
  • ½ t.l. gedroogde pepermunt
  • chillipepervlokken (naar smaak)
  • 1 volle t.l. zout
  • 2 e.l. citroensap
Kook de aardappelblokjes tot ze gaar zijn. Bak de reepjes tofu in olijfolie, roer af en toe zodat alle kanten goudbruin worden. Bak de paprikablokjes ook in olijfolie voor 3-5 minuten. Meng de gekookte aardappelen met de paprika’s en met de tofureepjes. Meng het citroensap met wat olijfolie, witte peper, nootmuskaat, zatar, pepermunt en zout en giet over de kom met de aardappelen, tofu en paprika. Garneer met verse munt.

Als je sojaproducten wil vermijden mag je gerust walnoten, pecannoten of hazelnoten gebruiken i.p.v. tofu. Of kikkererwten uit bokaal - uitgelekt en afgespoeld.



No comments:

Post a Comment