Monday, 20 January 2014

Fettuccine met walnoten en basilicum







Ingrediënten

500 g fettuccine
Een kop walnoten, fijngehakt
80 ml olijfolie
Een kop verse basilicum, grof gesnipperd
200 ml kokos- of haverroom
1 volle lepel zeezout
Cayennepeper

gistvlokken (optioneel)
citroensap & zest (optioneel)

Fettuccine koken volgens de instructies op de verpakking. Giet het water weg en doe de pasta terug in de kookpan. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Even opwarmen. Genoeg voor 4 personen.

Je kan hiervoor ook glutenvrije pasta gebruiken.

Het werkt ook zeer goed met pecannoten, pistachenoten of hazelnoten.

De basilicumsmaak moet wel sterk aanwezig zijn. Een volle grond basilicum levert dus altijd de beste aroma's. Als je geen goede basilicum kan vinden, kan je eventueel werken met een goede kwaliteit pesto zoals deze (verkrijgbaar @ Bioplanet).  Als je Thaise basilicum vindt, werkt die ook schitterend voor dit recept! In dat geval mag je wel de helft van de hoeveelheid gebruiken aangezien het veel sterker is van smaak.











No comments:

Post a comment