Monday, 20 January 2014

Ananas-kokos crackers met kardemom en foelie

Dit recept is zeer simpel en enorm lekker maar het werkt enkel voor wie een voedsel droger en een goede blender heeft.


Ingrediënten:

400g Ananas
200g kokosvlees (liefst vers of uit diepvries) of kokosvlokken
6 dadels, ontpit
1/2 t.l. kardemompoeder
1 t.l. kaneelpoeder
1/4 t.l. foeliepoederBlend de ananas in stukken in een blender of keukenrobot totdat het een dikke crème wordt. Voeg de rest van de ingrediënten toe en blend nog even tot dat alles goed gemengd is. Het is belangrijk dat dit mengsel dik genoeg is, en indien het nog te vloeibaar is, mag je gerust meer kokosvlokken toevoegen.

Leg een teflex vel op een bakplaat van een voedseldroger en giet dit mengsel erop. Zorg dat de volledige oppervlakte gelijk is in dikte (ongeveer 0,5 cm). Dit mengsel zou normaal gezien genoeg zijn voor 2 of 3 bakplaten, afhankelijk van de dikte die je erin legt of van hoe groot jouw bakplaten zijn.

Laat het drogen op 40°C gedurende 7-9 uur, of tot het droog en krokant genoeg is. De tijd die nodig zal zijn om te drogen hangt af van de temperatuur, van jouw droger en ook van de luchtvochtigheid op dat moment. Het is beter om het langer te laten drogen zodat je krokante crackers hebt. De crackers kunnen gerust 2 à 3 weken lang bewaard worden in luchtdichte bewaardozen of potjes.
No comments:

Post a Comment