Wednesday 15 January 2014

Rijstsalade met maïs, citroentijm en cashewcrème


 Ingrediënten

  • 250g (arborio) rijst
  • 2 bladjes selder (of lavas/maggie)
  • 270ml water
  • 1 laurierblad
  • 2 grote wortels, geschild en in blokjes gesneden
  • 200 g erwten (uit diepvries)
  • 200 g maïskorrels
  • 100 ml vers wortelsap
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • ½ kop geroosterde amandelen
  • 1/3 theelepel geraspte nootmuskaat
  • 2 theelepels zeezout
  • 1 theelepel citroenschil geraspt
  • 1/4 theelepel cayenne peper
  • 3 e.l. verse citroentijm, enkel de bladjes
Kook de rijst met het water in een afgedekte kookpan op een middenmatig vuur samen met de selderblad en de laurierblad gedurende 10 minuten. Voeg vervolgens de salie, wortels, erwtjes en het wortelsap toe en meng goed. Laat nog 5-8 minuten koken en voeg de nootmuskaat en de mais toe. Laat nog even sudderen gedurende 5 minuten. Verwijder van het vuur, voeg de cashewcrème toe en breng op smaak met zout en peper. Garneer met geroosterde amandelen en een takje citroentijm.

Voor de cashew-citroentijm crème
  • 70g ongezouten cashewnoten
  • 3 theelepels lichte miso
  • 80 ml vers citroensap
  • 2 theelepels geraspte nootmuskaat
  • 100 ml water
  • 2 volle t.l. zeezout of naar smaak
  • 2 eetlepels verse citroentijm (enkel bladjes)
  • gistvlokken (indien je geen miso hebt)
Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde crème.



No comments:

Post a Comment