Thursday 3 July 2014

Crunchy wilde planten snacks



Blaadjes van wilde planten (vers geplukt, goed gespoeld): Paardebloem, bloedzuring, hondsdraf, valeriaanblaadjes, munt...
Tahin
Water
Zeezout
Rozemarijn
Citroensap
Oregano
Hennepzaden (optioneel)
(ook optioneel: coconut aminos, sojasaus of vegan worcestersaus Biona - ipv een deel van de zeezout)

Los de tahin op in water met citroensap, zout en kruiden, en indien nodig gebruik de mixer om alles goed te mixen. De hennepzaden toevoegen (zonder te mixen)

Dip de blaadjes in het tahin-citroen mengsel - allebei kanten - en leg elke blad direct in de droogoven (ofwel op teflex velletjes). Als je het mengsel dikker maakt, wordt het een dikke laag op elk blaadje en voor een dunne laag mag het mengsel best wat vloeibaarder worden.  Laat ze maar enkele uurtjes drogen op 40°C (mijne waren al klaar na 3-5 uur tijd. Als ze goed krokant zijn, haal ze direct eruit en leg ze in een luchtdicht bewaardoos, om te vermijden dat ze weer eens zacht worden, want ze nemen heel snel de vocht uit de lucht op.



No comments:

Post a Comment