Tuesday 4 February 2014

Burritos met koriander-pompoen pesto

Dit is weer eens een leuk recept om de kids in de keuken bij te betrekken. Amusement gegarandeerd!


Groenten-bonen mengsel


8 (maïs)tortilla’s
3 eetlepels olijfolie
1 kop zoete aardappel, in dobbelsteentjes gesneden, in de oven gebakken (of gekookt in weinig water)
1 rode paprika, in dobbelsteentjes
2 handenvol spinazie of andijvie, grof gesneden
450g (zwarte)bonen, gekookt of uit bokaal (water afgieten)
1 theelepel gemalen komijn
1/2 bokaal maïskorrels
1-2 eetlepels limoensap
1/2 eetlepel (zee)zout of naar smaak
1/2 theelepel korianderpoeder
1 theelepel chilipoeder, of naar smaak
1 theelepel gerookte paprikapoeder

Verhit de olie en bak langzaam de paprika met de specerijen gedurende 3 minuten. Voeg de andijvie of spinazie toe en bak nog even totdat ze zacht worden. Voeg de gekookte zoete aardappel, maïs en de bonen toe en roer goed, op een laag vuur, gedurende 5 minuten.

Koriander-Pompoen Pesto

1 kop verse korianderblaadjes
1/3 kop geroosterde pompoenzaden
2 eetlepels fijngesneden jalapeñopeper
2 eetlepels verse limoensap
1 theelepel mosterd
1/2 theelepel zout
(olijf)olie

Doe alle ingredienten in een keukenrobot, behalve de olie. Druk op “pulse” totdat alles tot een glad mengsel is gepureerd. Giet dan de olie langzaam (door de kleine opening van de deksel) in de keukenmachine, terwijl hij nog steeds aan het mixen is. Roer af en toe (met de machine af!) met een pannelikker, indien nodig. Doe de pesto in een kleine kom.

Burritosaus


50g tomatenpuree
2 eetlepels (olijf)olie
1 eetlepel cacaopoeder
300ml groentenbouillon
1 theelepel komijnpoeder
1/2 t.l. gemberpoeder
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 eetlepel oregano
1 theelepel zout
1 eetlepel (mascobado)suiker
2 e.l. balsamicoazijn
1 eetlepel arrowroot of maizena
gerookte paprikapoeder

Verhit de olie in een steelpan en bak de komijn en gember gedurende 20 seconden. Voeg de tomatenpuree, cacaopoeder, suiker en de groentenbouillon toe. Laat de saus circa 15 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met de cayenne, paprikapoeder, zout en oregano en bind met de maizena, opgelost in 2 eetlepels balsamicoazijn. Goed roeren. Het moet de dikte hebben van tomatenketchup.


Smeer elke tortilla′s in met 1 eetlepel pesto en vul met het groenten-bonen mengsel. Zet ze in een ingevette bakvorm. Giet de saus op alle tortillas en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Een snelle optie voor wie de oven niet wil gebruiken is de tortillas één per één op te warmen in een bakpan en vullen met de groenten-bonen, pesto en saus.

Laat je je niet schrikken door de lange tekst hier. De saus en de pesto in dit recept zijn gemakkelijk te maken en kunnen gerust op voorhand gemaakt worden. Ze zijn minstens 1 week houdbaar, in de koelkast in een luchtdicht bewaardoos.





No comments:

Post a Comment