Friday, 21 February 2014

Chocomousse van chiazadenWie zei dat gezond & lekker moeilijk was te combineren? Dit heerlijke recept is tevens supersnel op tafel te toveren. En het smaakt naar meer.

Ingrediënten


2 e.l. chiazaden, geweekt in een vol glas water (240ml)
200g donker fair trade bio chocolade
250 ml amandelmelk of havermelk of kokosmelk
2 e.l. mascobado suiker (optioneel)

Extratjes (één of meerdere van deze toevoegingen zorgen voor lekkere smaakvariaties): 

2 e.l. appelsiencompote of 
1 t.l. appelsienzest
1/2 t.l. kardemonpoeder + 1 t.l. kaneelpoeder of
1/2 t.l. foeliepoeder
3 e.l. grof gehakte hazelnoten


Laat de chiazaden minstens 2 uur weken in het water. Gedurende de eerste 3 minuten de chiazaden af en toe roeren om te vermijden dat er klontjes ontstaan.goed roeren de eerste 3 minuten
Het wordt een dikke gel

Smelt de chocolade au bain-marie en voeg de melk van je voorkeur toe samen met de mascobado suiker (indien gewenst) en eventueel met appelsiencompote of andere toevoegingen naar smaak. 
Voeg nu de chiazaden-gel toe aan de chocolade en mix alles goed met een staafmixer. Giet het in glazen of dessertkommetjes en zet in de koelkast, minimaal 4 uur alvorens te serveren (soms kan het sneller de juiste textuur te bereiken). De volgende dag is dit dessert op zijn best.Je mag gerust de verhouding chocolade/melk/chia aanpassen afhankelijk van de soort chocolade of afhankelijk van de soort melk dat je kiest te gebruiken, of van de textuur dat je wilt hebben. Hoe meer vloeibare toevoegingen, hoe romiger en hoe minder, hoe harder het wordt. 

No comments:

Post a comment