Ingrediënten:
- 1/4 kleine rode kool,
- Een handvol geroosterde en gezouten cashewnoten, fijngehakt
- 1 volle e.l. gedroogde dragon
- Een handvol rozijnen
- 3 e.l. olijfolie
- 1 t.l. zout
Snij de rode kool in zeer dunne reepjes en leg ze in een slakom. Hak de cashewnoten grof en strooi ze over de rode kool. Voeg de dragon, rozijnen, olijfolie en het zout toe en roer goed.
Deze salade mag je op voorhand maken en in de koelkast in een tupperware bewaren zelfs een dag voordien. Idealiter maak je de salade minstens één uur op voorhand gemaakt worden. Dan wordt de rode kool zachter en de kruiden kunnen lekker intrekken.
In plaats van cashewnoten, is het ook even lekker met walnoten, pecannoten, hazelnoten of pistachenoten. De rozijnen mogen ook gerust vervangen worden door gedroogde abrikozen (in kleine stukjes), dadels of vijgen.
Een goede kwaliteit bio koud geperste olijfolie is aan te raden.
No comments:
Post a Comment