Tuesday, 14 January 2014

Gegrilde tofu au romarin



Ingrediënten:

  • 900g extra-firm tofu, in schijven van 1 cm dikte gesneden
  • 100 ml tamari of sojasaus
  • 80 ml water
  • 2 sl verse gember, geraspt
  • 2 sl vers geperst citroensap
  • 2 sl balsamicoazijn
  • 1 tl ahoorn, chicorei of agavesiroop
  • 1 tl verse salie, fijngesneden
  • 2 sl verse rozemarijn, fijngesneden
  • optioneel: citroenzest
  • arrowroot
Gril de tofu met wat olijfolie. Meng de tamari, gember, citroensap, stroop, salie, rozemarijn en citroenzest in een kleine schaal of een bewaardoos. Leg de tofu in een schaal met de marinade. Laat marineren voor minstens 30 minuten tot een ganse avond (in de koelkast). Je mag de tofu “steaks” een ganse week bewaren in de koelkast en telkens uit de marinade halen en eventjes bakken om op te warmen.

Met de marinade kan je een lekkere saus maken voor op de tofu “steaks”, door het gewoon op een laag vuur te laten indikken met arrowroot.

Je kan ook de tofu gewoon laten marineren en daarna grillen maar als je het eerst grilt krijg je een lekker stevige textuur en daarna pakt die beter de smaak van de saus zonder dat het nog zachter wordt.




No comments:

Post a Comment