Ingrediënten:
- 1 pak gekookte noodles
- 2 e.l. tomatenpuree
- 300 ml tomatenpassata
- 2 laurierblaadjes
- pindakaas
- paprikapoeder
- 1 t.l. karwijzaadjes
- peperbollen
- zout
- korianderpoeder
- 2 wortels, heel fijn geraspt
- 1 rode paprika
- Cayennepeper
- tofu (ingevroren en ontdooid)
- verse koriander
- olijfolie
Rasp de wortels in een zeer fijne rasper en doe ze in een pan of wok met olijfolie en met de karwijzaden, roerbak tot ze bruin en krokant worden. Snij de paprika in lange reepjes en bak ze ook in een wok.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking, en serveer met de pinda-tomatensaus, de groenten, tofu en garneer met grof gehakte, verse koriander.
P.S.:
De tofu krijgt een heel leuke, stevigere textuur als hij eerst ingevroren wordt en daarna ontdooid voor gebruik. Het is dan minder waterachtig en wordt gemakkelijker gebakken of gefrituurd. Je mag natuurlijk ook met kant-en-klare tofureepjes werken i.p.v. een blok tofu. In dat geval moet je gewoon de reepjes toevoegen aan jouw gerecht - eventjes lichtjes bakken om ze warm te maken.
No comments:
Post a Comment