Thursday, 16 January 2014

Rucolasalade met ananas in tahindressing



Ingrediënten

  • 2 e.l. tahin (sesampasta)
  • 1 e.l. water
  • 4 e.l. (soja) yoghurt vanille
  • 2 e.l. mascobado suiker
  • cayennepeper
  • 1 t.l. kaneelpoeder
  • 1/2 tl kardemompoeder (optioneel)
  • Zout naar smaak
  • 150g klein stukjes ananas
  • 150g kleine stukjes (gedroogde) abrikozen
  • 1 bussel ruccola (raketsla of notensla)
  • 1 radicchio
  • Gemengde sla 


Los de tahin op in water, voeg de yoghurt, mascobado, kaneel- en kardemonpoeder toe, en roer goed tot een glad mengsel. Voeg een snufje zout en peper toe. Meng deze saus met stukjes ananas en abrikozen en serveer het op een bedje van ruccola, radicchio (grof gesneden) en gemengde sla.

Eigenlijk past dit mengsel ook bij allerlei salades met groene bladgroenten - ook met wilde bladgroenten zoals paardenbloem, vogelmuur, madeliefjes, enz.



No comments:

Post a Comment