Thursday, 16 January 2014

Mais-paprika-palmhart blini’s



Ingrediënten

Beslag:
  • 50g boekweitbloem
  • 40g kikkererwten- of tarwebloem
  • ½ tl gedroogde gist
  • 1 t.l. zout
  • ½ tl rietsuiker
  • water (genoeg om een dik beslag te krijgen)
  • 1 t.l. Koriander poeder
  • 1 t.l. Ras-el-Hanout (Marokkaans kruidenmengsel)
  • ½ tl nootmuskaat
  • 3 e.l. Maïskorrels (gekookt of uit bokaal)
  • 2 stengels palmharten in schijfjes gesneden
  • ¼ klein rode paprika, in blokjes
Meng al de ingrediënten van het beslag goed en laat minstens 15 minuten inwerken. Snij de palmharten in dunne schijfjes en de paprika in heel kleine blokjes. Meng de mais, de palmharten en de paprika met het beslag. Vet een pannenkoekenpan in met olijfolie, laat eventjes opwarmen op een middelmatig vuur, en giet daarop kleine porties van het beslag , om kleine “pannenkoekjes” van te maken.

Serveer met tahin-munt dressing.

Ik koop enkel palmhart uit Fair Trade winkels of merken (Oxfam, Max Havelaar, enz), omdat die zijn kleinschalig geproduceerd, milieu-vriendelijker en er wordt een eerlijker prijs betaald aan de producenten. Een eerlijke handel bijdraagt aan een beter ontwikkeling in Zuiderse landen. 



No comments:

Post a Comment