Monday, 27 January 2014
Pastinaak-gember-fluweelsoep met rodebietencoulis
Ingrediënten:
2 medium pastinaken, in blokjes gesneden
1 tl versgemalen koriander
1 tl tijm
1 tl dragon
1 sl vers geraspte gember(sap)
1/2 tl gemalen nootmuskaat
500 ml groentenbouillon
600 ml (amandel- of haver-) melk
200 ml kokosmelk
½ tl zout
1 tl citroenzest
¼ tl cayenne peper
1 sl citroensap
Kook de pastinaak samen met de groentenbouillon, koriander, dragon en nootmuskaat. Wanneer dit gaar is, voeg de miso, kokosmelk, en (soja)melk, zout, peper, en citroensap toe en mix alles tot een smeuïge soep.
Garneren met rodebietenreductie en basilicum of korianderblaadjes.
Voor de rodebietencoulis
400 ml rodebietensap
2 el balsamicoazijn
½ tl zeezout
¼ tl karwijzaadjes
¼ tl korianderzaadjes
¼ tl venkelzaadjes
1 e.l. mascobado suiker
¼ tl rode pepervlokken
½ tl arrowroot opgelost in 2 el water
In een medium sauspan, meng alle ingrediënten behalve de arrowroot en breng dit aan de kook. Dek de pan af en laat op een laag vuurtje sudderen gedurende 20 min.
Zeef het mengsel en laat de vloeistof vervolgens nog een beetje verder sudderen op een laag vuurtje totdat het een beetje indikt.
Meng langzaam het arrowrootmengsel onder de saus en laat het geheel 1 minuut koken.
Laat de saus afkoelen tot kamertemperatuur.
Giet op de soep voor het serveren.
Garneer de soep met schorsenerenchips.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment