Tuesday, 14 January 2014

Koolrabi salade met ananas-curry dressing




Ingrediënten:

  • 1 grote koolrabi, in blokjes gesneden
Dressing:
  • 200 g silk tofu
  • 1 schijf ananas
  • 1 tl curry poeder van goed kwaliteit
  • 1 tl citroensap
  • ½ tl zout
  • peper naar smaak
Alle ingrediënten in de mixer pureren tot een smeuïg textuur. Deze dressing kan 7-8 dagen bewaard worden in de koelkast in een luchtdichte bewaardoos.

De koolrabi in blokjes snijden, en met een bodem water (1 cm) laten koken in een afgedekte pan, op laag vuur, voor ongeveer 5 minuten. Zet het vuur af en laat nog een paar minuten de pan dicht, tot de koolrabi al dente is.

Laten afkoelen en serveren met de dressing. Garneer met verse oreganoblaadjes.

Het werkt ook heel goed met rauwe geraspte koolrabi.




No comments:

Post a Comment