Ingrediënten:
1 pak noedles2 venkelknollen
200 ml kokosmelk
1 bussel verse basilicum
sap van 1 citroen
1 t.l. citroenzest
gemalen zwarte peper
2 t.l. Arrowroot (of maïzena)
1 t.l. nootmuskaat
1 e.l. Gistvlokken (optioneel)
Olijfolie
Breng de kokosmelk aan de kook met de nootmuskaat en de gemalen peper. Los de arrowroot in 3 e.l. koud water op. Wanneer de kokosmelk begint te koken, voeg je al roerend de arrowroot toe. Doe maar de citroenrasp daarin en haal de pan van het vuur. Voeg het citroensap, wat grof gesneden basilicum en eventueel de gistvlokken als laatste toe.
Snij de venkel langs de lengte in 6 stukken en gril ze in olijfolie. Het werkt ook goed om ze in de helft te grillen op een barbequegrill en daarna in schijfjes te snijden.
Kook de noedles volgens de instructies op de verpakking. Serveer onmiddellijk met de kokossaus en de gegrilde venkel. Garneer met blaadjes verse basilicum.
No comments:
Post a Comment