Thursday, 9 January 2014

Romige pompoensoep met basilicum


Ingrediënten:

1 kleine pompoen - de Japanse variëteit Hokaido smaakt het zoetst en is het meest geschikt
Laurierblad
Paprikapoeder
Nootmuskaat
Korianderpoeder
Cayennepeper
Zout
Een handvol verse basilicum
Kokosmelk voor een romige textuur (100 à 200 ml)

Kook de pompoen gaar in zo weinig mogelijk water met de laurierblad, zodat je geen water weg hoeft te gooien. Maal de stukken fijn met een staafmixer of in een blender. Voeg de rest van de ingrediënten toe. De verse basilicum pas op het einde toevoegen, grof gesneden en daarna niet meer koken. In the Thaise winkels of tokos kan je Thaise basilicum vinden en die smaakt nog lekkerder in dit recept! Je hoeft er veel minder te gebruiken.

Zoals bij vele recepten is het moeilijk om precies aan te geven hoeveel kruiden en specerijen men daarin moet doen. Dit recept moet lekker gekruid worden, met genoeg basilicumsmaak en de kokosmelk moet net genoeg zijn om een lichte romige toets te geven, maar het mag zeker niet overheersen.

Op de foto heb ik een variatie gemaakt met verse koriander i.p.v. basilicum - ook heel lekker, maar helaas niet iedereen is koriander liefhebber. ;-)


No comments:

Post a Comment