Friday, 10 January 2014

Courgetterolletjes met paarse rijst en citroengras



Ingrediënten:

Courgette
200 g paarse rijst
3 stengels citroengras
zest van een citroen
5 e.l. mascobado suiker
2 e.l. appelazijn
1 e.l. balsamico azijn
1 t.l. mierikswortel (geraspt of ingemaakt, uit bokaal)
olijfolie
1 e.l. citroensap
1 t.l. zout

Kook de paarse rijst met de stengels citroengras (kerven het onderste deel in om er meer smaak uit te halen) tot de rijst gaar is. Wanneer de rijst gekookt is, voeg je de azijn, mascobado, mierikswortel en citroensap toe, en meng je alles heel goed. Laat even intrekken en een beetje afkoelen. Haal de citroengrasstengels uit de rijst. Spoel ondertussen de courgette goed en maak met een dunschiller maak dunne reepjes van de courgette langs de lengte. Zet de reepjes courgette op een voorverwarmde grill(pan), al ingevet met olijfolie. Bak de courgettereepjes tot ze mooi gegrild zijn. Je kan eventueel de gegrilde reepjes een 10-tal minuten laten marineren in een mengsel van sojasaus en balsamico. Neem een volle eetlepel van de paarse rijst en zet die op een kant van de courgette reepje. Rol het reepje courgette rond de rijst.

Suggestie: Serveer met mosterd-dillesaus



No comments:

Post a Comment