Friday, 10 January 2014

Risotto met bonen, appelsien en basilicum



Ingrediënten:
  • 100 g bruine bonen (uit bokaal)
  • 100 g gekookte basmatirijst
  • 1 e.l. koriander poeder
  • chilipeperolie (naar smaak)
  • ½ t.l. nootmuskaat
  • 1 e.l. citroensap
  • laurierblaadjes
  • 2 t.l. gedroogde rozemarijn
  • 1 t.l. zatar
  • zeezout
  • 1 groene paprika
  • 1 appelsien
  • 1 tomaat
  • olijfolie
Snij de groene paprika en de tomaat in kleine blokjes. Schil een appelsien, verwijder het witte deel en de velletjes en snij in grove stukken. Meng al de groentjes en de appelsien met de rijst en giet er een beetje olijfolie bij.

Giet het water af van de bonen en meng ze met de rijst en met de rest van de ingrediënten. Serveer onmiddellijk. Garneer met verse basilicum.

Als je zelf de bonen wil koken in plaats van bonen uit bokaal te gebruiken, lees hier over hoe je dat best kan doen.



No comments:

Post a Comment