1 bakje champignons (400g)
kokosolie
1 e.l. verse fijngesneden rozemarijn of tijm
100ml kokosmelk
2 t.l. arrowroot, opgelost in 20 ml water
1 t.l. zeezout
nootmuskaat naar smaak
1 e.l. gistvlokken
1 e.l. citroensap
1 grote gekookte aardappel (of 3 eetlepels aardappelvlokken)
nootmuskaat & peper naar smaak
De champignons schoonmaken met een borsteltje. Voorzichtig de steeltjes van de hoedjes verwijderen. Leg de champignon hoedjes op een ingevette ovenschaal. De steeltjes fijn snijden en bakken in kokosolie. Hierbij zorgen dat de olie voldoende heet is voor je de champignons toevoegt. Niet te vaak roeren. Mooi goudbruin laten bakken.
Giet de kokosmelk en arrowroot mengsel op de gebakken champignons en maak er een saus van tot de textuur mooi dik wordt. Dan zout, peper, een beetje nootmuskaat, rozemarijn, gistvlokken (indien gewenst) en citroensap toevoegen. Deze saus op elk champignon hoedje brengen. Bakken in de oven op 200°C tot goudgeel (15 - 20min).
No comments:
Post a Comment