Monday, 23 June 2014

Bananenijs



Ingrediënten:

5 zeer rijpe bananen, in stukjes bevroren 
400g verse aardbeien

Hoe maak je het:

Alles in een high speed blender doen (Vitamix of Magimix) en goed blenden tot een smeuïge massa. Het is gemakkelijker als je eerst de aardbeien in de blender doet en daarna pas de bevroren bananen, dan blend het wat sneller en vlotter. Voor een zachter ijs gebruik 500g aardbeien ipv 400g (dan krijg je een zachte ijstextuur zoals die op de foto). Voor een harder ijs, gebruik wat minder aardbeien. Je kunt het ook terugzetten in de diepvries voor een nog stevigere ijstextuur ofwel in een ijsmachine als je wilt. 

Ik heb ook al andere versies gemaakt met bananen en:
1) kardemom en kaneel 
2) appelsienschil en “cacao pulp” (“polpa de cacau”, oa verkrijgbaar @ Brassuco, in Destelbergen)
3) 2 e.l. kokosroom en 3 e.l. carobepoeder. 
4) 300g ontpitte kersen


Het is telkens heel romig en verrassend lekker. Het geheim is de bananen heel rijp te laten worden voordat je ze in stukjes snijdt en ze invriest. Dan is de textuur nog zachter en nog zoeter.


No comments:

Post a Comment